Seminar INFLPR, Miercuri, 9 August 2017 ora 10:30, Sectia Laseri, Dr. Angela Staicu: "Generarea de structuri coloidale (ex. spume) in picaturi de medicamente folosind radiatia laser si caracterizarea microfluidica a acestora"

Seminar INFLPR

Miercuri, 9 August 2017 ora 10:30

Sectia Laseri, sala de seminar

Contractul nr.: 4N/2016

Proiectul: PN 16 47 01 03, "Studii multidisciplinare cu laseri, plasma si radiatii in domenii de prioritate publica (mediu si sanatate)"

Faza nr. 21: "Generarea de structuri coloidale (ex. spume) in picaturi de medicamente folosind radiatia laser si caracterizarea microfluidica a acestora"

Termen:15.05.2017

Responsabil faza: A. Smarandache, A. Dinache, A. Staicu

Prezinta: Dr. Angela Staicu

Rezumat: Acest raport prezinta studiul spectroscopic si microfluidic al structurilor coloidale generate prin interactia fasciculului laser cu solutiile de medicamente. Foto-produsii rezultati ca urmare a iradierii solutiilor de medicamente, Vancomicina si SZ-2, cu fascicule laser emise la 266 nm si 532 nm au fost evidentiati prin spectroscopie de absorbtie UV-Vis, fluorescenta indusa laser (LIF), masuratori de tensiune superficiala si spectroscopie in infraroșu cu transformata Fourier (FT-IR). In cazul Vancomicinei, s-au indentificat foto-produsii rezultati din interactia cu radiatiei laser UV prin cromatografie de lichide cuplata cu spectrometrie de masa.
Raport de faza la proiectul NUCLEU.