Seminar INFLPR, Miercuri, 9 August 2017 ora 10:30, Sectia Laseri, Dr. Angela Staicu: "Generarea de structuri coloidale (ex. spume) in picaturi de medicamente folosind radiatia laser si caracterizarea microfluidica a acestora"

INFLPR Seminar

Wednesday, 9 August 2017, 10:30 am

Laser Department, Seminar Room

Contract number: 4N/2016

Project 3: PN 16 47 01 03, "Multidisciplinary studies with lasers, plasma and radiations in public priority domains (environment and healthcare)"

Phase no. 21: "Generarea de structuri coloidale (ex. spume) in picaturi de medicamente folosind radiatia laser si caracterizarea microfluidica a acestora"

Deadline:15.05.2017

Responsible: A. Smarandache, A. Dinache, A. Staicu

Lecturer: Dr. Angela Staicu

Abstract: Acest raport prezinta studiul spectroscopic si microfluidic al structurilor coloidale generate prin interactia fasciculului laser cu solutiile de medicamente. Foto-produsii rezultati ca urmare a iradierii solutiilor de medicamente, Vancomicina si SZ-2, cu fascicule laser emise la 266 nm si 532 nm au fost evidentiati prin spectroscopie de absorbtie UV-Vis, fluorescenta indusa laser (LIF), masuratori de tensiune superficiala si spectroscopie in infraroșu cu transformata Fourier (FT-IR). In cazul Vancomicinei, s-au indentificat foto-produsii rezultati din interactia cu radiatiei laser UV prin cromatografie de lichide cuplata cu spectrometrie de masa.