Seminar INFLPR, Joi, 3 August 2017, ora 12:30, Laboratorul 220 - FPFN, Dr. E. GRIGORE: "Cercetari experimetale privind sudarea laser a materialelor metalice”

Seminar INFLPR

Joi, 3 August 2017, ora 12:30

Laboratorul 220 - FPFN, INCDFM - sala de seminar

Contractul nr.: 4N/2016

Proiectul: PN 16 47 01 04, "Cercetari aplicative cu laseri, plasma si radiatii destinate dezvoltarii de tehnologii emergente (in domeniul sanatate, energie, securitate si mediu)"

Faza nr. 23: "Cercetari experimetale privind sudarea laser a materialelor metalice”

Termen:14.07.2017

Responsabil faza: Dr. E. GRIGORE

Prezinta: Dr. E. GRIGORE

Rezumat: In cadrul acestei etape au fost intreprinse cercetari privind stabilirea parametrilor optimi de procesare laser (sudare) a materialelor metalice. Datorita potentialului aplicativ ridicat in sectoare de nisa ale economiei, a fost selectat ca material principal de studiu titanul. Cercetarile efectuate s-au focalizat pe determinarea si optimizarea parametrilor de sudare precum si in investigarea structurii sudurilor. Analiza sudurilor s-a facut prin investigatii optice precum si prin utilizarea radiografiei de raze X. Radiografia de raze X a evidentiat existenta unor pori in interiorul cordoanelor de sudura, pori a caror distributie si dimensiune depind de parametrii de procesare. Astfel a fost identificat un domeniu optim al parametrilor de procesare care sa conduca la suduri conforme. Aceste cercetari reprezinta punctul de plecare in elaborarea tehnologiilor de sudare a unor materiale metalice si implicit de realizare a unor componente destinate beneficiarilor din industrie.
Raport de faza la proiectul NUCLEU.