Facultatea de Fizică de la A la Z

In ziua de 29 Martie 2019, în intervalul orar 10:00-16:00, Facultatea de Fizică a Universității din București a găzduit evenimentul "Facultatea de Fizică de la A la Z" (FFAZ), ediția a II-a. Organizatorii și-au propus să popularizeze fizica printre elevii de liceu, să stimuleze curiozitatea tinerilor pasionați de științe exacte, oferindu-le șansa de a participa la ateliere suținute de cadre didactice din facultate și de a vizita laboratoare în care studenții își desfășoară activitatea.
Elevilor li s-a făcut cunoscută oferta educațională a Facultății de Fizică, de asemenea, au avut posibilitatea de a interacționa cu cercetători din institute naționale de cercetare-dezvoltare de pe platforma din Măgurele precum și să descopere o parte din munca de cercetare a acestora.
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației a fost reprezentat la această ediție a evenimentului de Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser și Laboratorul de Plasmă la Temperatură Joasă, membrii grupului Procese în Plasmă, Materiale și Suprafețe.
Programul a cuprins o serie de experimente interactive, diferite concursuri, vizite în laboratoare și participare la ateliere.

AtasamentMarime
FFAZ_prog_2019.pdf171.47 KB