IONS Balvanyos 2017, Balvanyos, Covasna, România

ions_logo_07_2017.jpg

IONS Balvanyos 2017 reprezintă a VI-a ediție a conferinței internaționale studențești (ISWLA 2010, ISWLA 2011, ISCP 2012, ISCP 2013, ISCP 2014 și respectiv IONS 2017) organizată de către asociațiile studențești SPIE și OSA afiliate Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (Institute for Atomic Physics SPIE Student Chapter și INFLPR OSA Student Chapter). Ediția 2017 s-a desfășurat în cadrul unui proiect studențesc obținut prin intermediul OSA, denumit International OSA Network of Students (IONS). În organizarea IONS Balvanyos 2017, au contribuit ca organizatori principali atât asociațiile studențești OSA și SPIE, cât și asociația recent înființată INFLPR Young Minds sub egida EPS, iar ca și co-organizator asociația studențească IRE OSA Student Chapter din Ucraina.

În cadrul IONS Balvanyos 2017 au participat 65 de cercetători, profesori, studenți și expozanți, dintre care 46 români și 19 străini. Conferința a întrunit participanți din 10 țări, cum sunt România, Ucraina, Ungaria, Republica Cehă, Polonia, Italia, Germania, Armenia, Egipt și Statele Unite ale Americii.

Scopul IONS Balvanyos 2017 a constat în continuarea şi valorificarea experienţelor dobândite în urma ediţiilor anterioare. De asemena, conferința a urmărit crearea unui mediu favorabil prezentării rezultatelor științifice obținute de tinerii studenți și cercetători, precum și discutarea acestora atât cu colegii, cât și cu experții în domeniu. Pe toată durata conferinței, a fost încurajată cooperarea științifică și găsirea de noi modalități de dezvoltare profesională.

2017_IONS.jpg

IONS Balvanyos 2017 a constituit o platformă de lansare pentru tinerii cercetători, doctoranzi, precum și studenți de a-și pune în evidență rezultatele științifice, de a-și exersa abilitățile de expunere, de a-și însuși diferite modalități de prezentare, cât și a se pune la curent cu tematicile de actualitate în domeniul opticii și fotonicii.
Organizarea conferinţei a fost posibilă datorită sprijinului moral şi material oferit de către OSA, SPIE, EPS, precum și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației. De asemenea, IONS Balvanyos 2017 nu ar fi fost posibilă fără sponsorizarea acordată de către Ministerul Cercetării și Innovării, S.C. BERD Trading SRL, Universitatea din București, Iris Broadcast Services SRL și SRF.