The Laser Trip - Când lumina devine muzică

Peter Gate propune un proiect inedit de a transforma lumina laserului într-un semnal, apoi în sunet și în cele din urmă în muzică. "The Laser Trip" este un proiect inovator de experimentare muzicală și spațială realizat în colaborare cu Dr. Marian Zamfirescu, cercetător științific la Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației și Dr. Mark McCaughrean, consilier la Agenția Spațială Europeană.

Împreună au stabilit tematica ce rezidă din acest proces de conversie a energiei optice în cea acustică și anume, aceea a comportamentului virtual al sunetului și luminii în spațiu. Parteneri ai acestui proiect sunt Yamaha Music Europe, care a pus la dispoziție echipamentele necesare unui asemenea proces experimental, precum și Qolony Art & Science Association.

Animația muzicală inspirată din acest proiect va fi difuzată în data de 19 februarie 2021 și va fi centrată în jurul simulării comportamentului sunetului și luminii în spațiu. Această animație muzicală este o perspectivă estetică la limita artei și științei realizată de artista vizuală Kay Starseeker. Coloana sonoră a acestei animații va fi redată într-un sistem de sunet 8D pentru o experiență audio deosebită.

Fondatorul The Deep Sound of Space, Peter Gate, este un muzician experimentalist, artist vizual și antropolog. A inițiat proiecte interdisciplinare inovatoare, de la reinterpretarea sunetelor ancestrale în muzică contemporană (The Deep Sound of Maramureș, 2015) și până la concerte care sunt adevărate experiențe senzoriale (4D Immersive Sound Experience)

LT