Seminar INFLPR, Miercuri, 08.02.2017, ora 9:30, CETAL - PW, UNGUREANU Razvan: "Sistem și procedură pentru caracterizarea profilului spațial al pulsurilor ultra-intense în zona de interacție. Măsurători de contrast la picosecundă și nanosecundă"

Seminar INFLPR

Miercuri, 08.02.2017, ora 9:30

CETAL - PW, sala de seminar

Contractul nr.: 4N/2016

Proiectul: PN 16 47 01 01, “Cercetari avansate asupra materiei aflata in conditii extreme”

Faza nr. 10: "Sistem și procedură pentru caracterizarea profilului spațial al pulsurilor ultra-intense în zona de interacție. Măsurători de contrast la picosecundă și nanosecundă"

Termen: 9 Decembrie 2016

Responsabil faza: Dr. Olimpia BUDRIGA

Prezinta: Razvan UNGUREANU

Abstract:

Profilul temporal al intensităţii pulsurilor laser ultra-intense a fost măsurat în diferite configuraţii la nivelul camerei de interacţie folosind un autocorelator TUNDRA de ordinul al treilea. Acest tip de măsurătoare este o metodă de a evalua contrastul intensităţii la scala de timp de picosecundă. Pentru a evalua contrastul intensităţii la scala de timp de nanosecundă a fost implementată o metodă specială, care foloseşte o fotodiodă rapidă cuplată cu un osciloscop. Un alt parametru important al fasciculului laser, pe care l-am măsurat, este profilul spaţial al intensităţii. O metodă de control al focusabilităţii fasciculului la nivelul camerei de interacţie a fost dezvoltată la sistemul laser CETAL-PW. În acest scop folosim un software, care face o buclă de control al sistemului, care constă dintr-o oglindă deformabilă şi un senzor Shack Hartmann pentru a compensa erorile frontului de undă introduse de către componentele optice.

Raport de faza la proiectul NUCLEU.