România Viitorului

Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) a participat ieri, 6 septembrie 2022, la evenimentul România Viitorului organizat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în colaborare cu Universitatea Politehnica din București. Tema evenimentului a fost implementarea unui proiect care susține o nouă abordare în domeniul cercetării, inovării și cunoașterii cu scopul de a facilita transferul de know-how între instituții și mediul privat, de a crea parteneriate eficiente în realizarea de proiecte inovative și de a maximiza rezultatele activităților de cercetare în folosul întregii comunități.

La eveniment au participat reprezentanți ai institutelor de cercetare, universităților și companiilor cărora li s-au alăturat Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Bolos, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, reprezentanți ai Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Nicolae Ciucă, Prim-Ministrul României: „Coordonarea agendelor de cercetare ale mediului public şi privat este un obiectiv major pentru Guvernul României, cu o miză clară: transferul tehnologic. Rezultatele cercetării româneşti sunt apreciate la nivel mondial, în domenii de top: aerospaţial, fizică nucleară, chimie, biologie, medicină şi multe altele. Sunt domenii cu tradiţie de excelenţă românească”.

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: „Ideea de a pune la aceeași masă institute de cercetare, universități și companii private este o parte esențială a mandatului meu de ministru, prin care cercetarea și inovarea devin motor principal pentru dezvoltarea României viitorului. Un viitor mai bun, aici, acasă”.

RV1
RV3
RV2
RV6
RV4
RV5