“Our Bet on Science" - Proiectul investițional Parc Științific și Tehnologic "Măgurele Science Park"

Miercuri, 26 ianuarie 2022, în orașul Măgurele, a avut loc evenimentul "Our Bet on Science", organizat la inițiativa domnului deputat George Tuță. Scopul evenimentului a fost acela de a promova proiectul investițional ,,Măgurele Science Park” precum și oportunitățile generate de cercetarea din Măgurele și pe plan extern.

La întâlnire au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice din mai multe țări, precum: Franța, Germania, Canada, Japonia, ș.a., alături de reprezentanți ai administrației prezidențiale, ai administrației publice centrale, județene și locale, precum și reprezentanți ai institutelor de cercetare și dezvoltare.

INFLPR a fost prezent la acest eveniment cu un stand expozițional unde au fost prezentate produsele și serviciile de cercetare dezvoltate în cadrul institutului. De asemenea, în cadrul conferinței, directorul general al INFLPR, Cristian Mihăilescu, a prezentat activitatea și portofoliul dedicat rezultatelor aplicative și tehnologice ale institutului.

Tot în cadrul conferinței, reprezentanții Consiliul Județean Ilfov au subliniat necesitatea îndeplinirii obiectivelor privind creșterea competitivității la nivel economic prin stimularea antreprenoriatului inovator, precum și importanța transferului accelerat al rezultatelor cercetării în producție, tehnologie, sănătate, servicii și aplicații comerciale inovative. Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov a reiterat poziția sa: ,,Ambiția mea este să dezvolt județul Ilfov pe toate planurile și orice colaborare în această direcție este bine-venită. Eu și colegii mei suntem deschiși către tot ceea ce înseamnă proiect benefic pentru cetățeni. Și pentru că una dintre principalele teme ale acestei întâlniri este cercetarea științifică, vreau să subliniez importanța Parcului Științific și Tehnologic Măgurele Science Park. Personal, consider acest proiect un magnet pentru mediul de afaceri, instituții de cercetare și educaționale, companii private și nu numai. Un adevărat pol de dezvoltare urbană. Cercetarea științifică înseamnă evoluție și pe ce punem accentul în secolul vitezei dacă nu pe evoluție? Avem nevoie, în general, de o infrastructură dezvoltată, atât din punct de vedere social, cât și economic.”

Primarul orașului Măgurele, domnul Narcis Constantin, a apreciat inițiativa organizării acestui eveniment și a reiterat sprijinul administrației locale și al întregii comunități atât pentru dezvoltarea platformei de cercetare "Măgurele Science Park", precum și pentru orice proiect benefic celor care locuiesc și celor care lucrează în Măgurele.

Deputatul George Tuță a subliniat faptul că “știința de la Măgurele va aduce beneficii și profit comunităților dacă se îmbină cu inovarea.”

Mihaela Toader, administratorul public al județului Ilfov a precizat: “Construcția Parcului științific și tehnologic de la Măgurele este primul pas pentru transformarea rezultatelor cercetării obținute de toate institutele de cercetare de pe platforma de la Măgurele, în produse adaptate nevoilor pieței. Sperăm să convingem, iar proiectul prioritar al Consiliului Județean Ilfov să devină proiectul întregii comunități de cercetare și a mediului de afaceri din regiunea București-Ilfov și, de ce nu, la nivel național și european. Ne dorim ca întreaga comunitatea să ni se alăture în acest proces de transformare a Ilfovului în care se poate.”

MSP1
MSP2
MSP3
MSP4
MSP5
MSP6
MSP7
MSP8
MSP9
MSP10
MSP11
MSP12
MSP13
MSP14
MSP15
MSP16
MSP17
MSP18
MSP19
MSP20
MSP21
MSP22
MSP23
MSP24
MSP25
MSP26
MSP27
MSP28