Evenimente

Facultatea de Fizică de la A la Z

In ziua de 29 Martie 2019, în intervalul orar 10:00-16:00, Facultatea de Fizică a Universității din București a găzduit evenimentul "Facultatea de Fizică de la A la Z" (FFAZ), ediția a II-a. Organizatorii și-au propus să popularizeze fizica printre elevii de liceu, să stimuleze curiozitatea tinerilor pasionați de științe exacte, oferindu-le șansa de a participa la ateliere suținute de cadre didactice din facultate și de a vizita laboratoare în care studenții își desfășoară activitatea.

Vizita in Romania si la INFLPR a Prof. Tony Donne

In perioada 5-6 februarie 2018 a avut loc vizita in Romania si la INFLPR a Prof. Tony Donne, manager general al EUROfusion (www.euro-fusion.org). EUROfusion (‘European Consortium for the Development of Fusion Energy’ - https://www.euro-fusion.org/) este un consortiu cu preocupari in domeniul Fuziunii Nucleare ce reuneste peste 100 institute de cercetare si universitati din 26 de tari ale Uniunii Europeane, inclusiv Romania, plus Elvetia si Ucraina.

IONS Balvanyos 2017, Balvanyos, Covasna, România

ions_logo_07_2017.jpg

IONS Balvanyos 2017 reprezintă a VI-a ediție a conferinței internaționale studențești (ISWLA 2010, ISWLA 2011, ISCP 2012, ISCP 2013, ISCP 2014 și respectiv IONS 2017) organizată de către asociațiile studențești SPIE și OSA afiliate Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (Institute for Atomic Physics SPIE Student Chapter și INFLPR OSA Student Chapter). Ediția 2017 s-a desfășurat în cadrul unui proiect studențesc obținut prin intermediul OSA, denumit International OSA Network of Students (IONS). În organizarea IONS Balvanyos 2017, au contribuit ca organizatori principali atât asociațiile studențești OSA și SPIE, cât și asociația recent înființată INFLPR Young Minds sub egida EPS, iar ca și co-organizator asociația studențească IRE OSA Student Chapter din Ucraina.

WORKSHOP CETAL 2017

În perioada 04 - 06 iulie 2017 la CETAL se desfășoară o serie de seminarii știintifice comune cu celelalte laboratoare din INFLPR.

Workshopul are loc pentru o perioada de 3 zile în care membrii CETAL vor prezenta rezultate recente realizate în CETAL. Va fi și o sesiune dedicata colegilor din INFLPR care doresc să prezinte lucrări sau intenții de activități în posibilă conexiune cu echipamentele infrastructurii CETAL.

THE KICKOFF MEETING (Jan. 2016)

In data de 21 ianuarie 2016 va avea loc prima intalnire a partenerilor din cadrul proiectului european LASIG-TWIN (http://ecs.inflpr.ro/Proiect LASIG-TWIN 691688.html).


PROJECT: LASIG-TWIN (691688):

LASER IGNITION - A TWINNING COLLABORATION FOR FRONTIER RESEARCH IN ECO-FRIENDLY FUEL-SAVING COMBUSTION

THE KICKOFF MEETING

LOCATION: Magurele, Bucharest, ROMANIA
DATE: 20 – 22 January 2016

Noaptea Cercetatorilor 2014

Si in acest an, Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei organizeaza alaturi de alte 3 institute de cercetare si 6 centre universitare din Romania evenimentul Noaptea Cercetatorilor, sub egida #doyouspeakscience. Pe 26 septembrie, sunteti invitati in Parcul Tineretului/Intrarea Sincai incepand cu ora 16:00 pentru a intra cu noi in dialog despre:
• Cum creeem un curcubeu si din ce e facuta lumina – experimente de difractie ;

Noaptea cercetatorilor: in septembrie se sarbatoreste stiinta (27 Septembrie 2013)

http://noapteacercetatorilor.uaic.ro

Pe 27 septembrie, ştiinţa va evada din laboratoare in 5 dintre orasele Romaniei, si anume Bucuresti – Magurele, Iasi, Timisoara, Craiova, Cluj, alaturi de alte 300 de orase din Europa. Locatiile din centrele oraselor si din campusurile universitare vor gazdui experimente spectaculoase, conferinţe despre marile mistere ale universului şi concursuri trivia pentru participanţi - toate acestea vor avea loc la "Noaptea cercetătorilor", un eveniment co-organizat de Institutul National pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei

5th Central European Symposium on Plasma Chemistry

5th Central European Symposium on Plasma Chemistry: http://www.cespc5.hu/

1st Central and Eastern European Conference on Thermal Analysis and Calorimetry (CEEC-TAC1), 7-10 September 2011, Craiova, Romania

The Central and Eastern European Committee for Thermal Analysis and Calorimetry invites you to participate at its first conference (CEEC-TAC1) which is to be held in Craiova, Romania from the 7th to the 10th of September 2011.

Invited Lecturer SPIE Prof.Mauro Pereira

SPIE Romanian Student Chapter va invita luni 2 Martie a.c.ora 14 Sala seminar Sectia Laseri la prelegerea:

" 21st Century Optical Engineering : Manipulating Nonequilibrium Many Body Effects to create new THz Devices" by Prof. Mauro F. Pereira from Sheffield Hallam University UK

Workshop-uri Exploratorii "EXTREME LIGHT INFRASTRUCTURE"

Workshop-uri Exploratorii "EXTREME LIGHT INFRASTRUCTURE" - un nou impuls pentru cercetarea stiintifica interdisciplinara
17/9/2008 - 18/9/2008

http://ssll.inflpr.ro/WE10_ELI/index.htm

Emite continut