Departamente

Laboratorul de Dozimetrie Standard Secundar la Energii Inalte - STARDOOR

Laboratorul de Dozimetrie Standard Secundar la Energii Inalte - STARDOOR

Laboratorul de Dozimetrie Standard Secundar la Energii Inalte - STARDOOR asigura servicii de etalonari si incercari dozimetrice de inalta calitate in concordanta cu cerintele UE, pentru generatoare de radiatii de franare si de electroni de inalta energie in diverse medii.

Laboratorul ISOTEST

Laboratorul ISOTEST

Obiectivul principal al aceastei facilitati este de a testa, caracteriza si certifica comportarea componentelor și a materialelor optice, atunci când sunt supuse acțiunii razelor unui laser de mare putere, în conformitate cu standardele ISO.

Laboratorul ISOTEST reprezintă o dezvoltare importantă și necesară a infrastructurii CDI și capacitatilor INFLPR. Acesta permite atât, extinderea cercetării asupra interactiunii laser de mare putere - materie, precum și accesul diverșilor utilizatori, la nivel național și internațional, pentru măsurători ISO și certificări ale parametrilor fasciculelor laser, precum și caracterizarea comportamentului componentelor / materialelor optice în fascicule laser de mare putere.

Laboratorul Acceleratoare de Electroni

Laboratorul Acceleratoare de Electroni

Activitatile stiintifice ale Laboratorului Acceleratoare de Electroni implica utilizarea a doua acceleratoare de electroni ALIN10 si ALID7 construite la INFLPR ce sunt facilitati de importanta nationala, datorita unicei lor capabilitati de a produce fascicule de electroni cu energia de pana la 10 MeV. Acestea facilitati versatile, autorizate de CNCAN, sunt utilizate in cercetari din domenii strategice ale economiei nationale prin dezvoltarea de tehnici si tehnologii de ultima ora. Aplicatiile acestor acceleratoare vizeaza domenii cum ar fi: protectia mediului inconjurator, procesarea chimica, procesarea materialelor si medicina si securitatea alimentara. Aceste doua facilitati sunt de asemenea accesibile utilizatorilor externi, pentru propriile cercetari sau pentru colaborari cu laboratorul nostru.

Sectia Laseri

Tehnologii avansate in filme subtiri - GAP

Laborator Electronica Cuantica a Solidului

Laborator Electronica Cuantica a Solidului

Activitatea Laboratorului de Electronica cuantica a solidului include cercetari fundamentale și aplicative in fizica: procese de emisie, amplificarea și controlul caracteristicilor spectrale și temporale ale radiației prin interacțiunea cu sistemele cuantice discrete inglobate în solide transparente sau cu sisteme neliniare; aplicații selectionate ale electronicii cuantice a solidului.

Laboratorul de Metrologie Laser si Standardizare

Laboratorul de Metrologie Laser si Standardizare

Misiunea Laboratorului de Metrologie si Standardizare Laser este de a oferi servicii de incercari si etalonari asociate metrologiei radiatiei optice coerente si necoerente, precum si servicii de metrologie care utilizeaza ca traductor radiatia optica.

Emite continut