Sci+Fi Fest 2018

Institutul National pentru Fizica Laserilor Plasmei si Radiatiei a participat la a treia editie a festivalului de stiinta si imaginatie, Sci+Fi Fest 2018, organizat de revista "Stiinta si Tehnica" in zilele de 15 si 16 septembrie la Biblioteca Nationala a Romaniei. Festivalul Sci+Fi Fest s-a desfasurat sub sloganul "100 de ani de cercetare romaneasca", deoarece suntem in anul Centenarului. Organizatorii si-au propus sa atraga atentia publicului larg asupra inovatiilor remarcabile ale unor inventatori romani de-a lungul timpului, mesajul principal fiind că munca de cercetare romaneasca are nu doar un trecut, ci si un viitor.

In ambele zile ale festivalului, cercetatori experimentati din INFLPR i-au asteptat pe vizitatori cu:
- un montaj optic cu laser cu ajutorul caruia orice vizitator putea sa-si testeze pointer-ul laser si sa-i afle caracteristicile reale (puterea, lungimea de unda);
- piese mecanice fabricate prin tehnici laser (topite, taiate si sudate cu laserul, imprimate 3D prin tehnici laser);
- dispozitive miniaturizate microfluidice, biomimetice, 3D, in sticle fotosensibile si alte structuri polimerice functionale, fabricate si prelucrate cu ajutorul fasciculelor laser cu pulsuri ultrascurte (pentru testari in vitro la nivel unicelular).
Au fost prezentate filmulete cu roboti laser ce confectioneaza piese mecanice. Cercetatorii au raspuns la curiozitatile vizitatorilor cu privire la cele prezentate.

Evenimentul s-a adresat publicului larg de toate varstele, intrarea fiind libera.

Partenerii principali ai Sci+Fi FEST 2018 au fost: Renovatio e-charge, Siemens, Renault, NEXT-E by MOL Romania, Nissan.
Organzatorii festivalului Sci+Fi FEST 2018: Stiinta&Tehnica, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Biblioteca Naţională a României, Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Mai multe detalii despre desfasurarea festivalului Sci+Fi FEST 2018 puteti afla pe site-ul stiintasitehnica.com/scififest-2018

SFF
SFF
SFF
SFF
SFF
SFF
SFF
SFF
SFF