Dr. Alexandra Palla Papavlu, CS II, premiul al II-lea la concursul ”Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie”

a_pp.jpg

Dr. Alexandra Palla Papavlu, Cercetator stiintific II in cadrul INFLPR, a obtinut premiul al II-lea la cea de-a treia editie a concursului ”Tineri Cercetatori in stiinta si Inginerie” organizat de primaria municipiului Cluj-Napoca, impreuna cu prof. Rada Flavia Mihalcea de la University of Michigan, USA.

Dr. Alexandra Palla Papavlu este angajata a INFLPR din 2007. Si-a obtinut doctoratul in fizica la Universitatea din Craiova la varsta de 25 de ani, in 2010, urmand apoi un stagiu postdoctoral la Universitatea din Barcelona (2 ani), Spania, cu tematica “Procesare laser de biomolecule pentru realizarea de biosenzori”. A lucrat la Institutul Paul Scherrer din Elvetia cu o bursa SCIEX si ulterior la Laboratorul National Oak Ridge din Tennessee, USA printr- o bursa Fulbright, iar acum isi continua cariera la INFLPR unde studiaza aplicarea tehnicilor laser (LIFT, PLD, MAPLE) pentru fabricarea de dispozitive electronice si optoelectronice pentru electronica flexibila.

Premiul vine ca o recunoastere a excelentei tinerilor cercetatori (cu varsta pana in 35 de ani) din domeniul stiintei si ingineriei care, prin munca lor, au adus contributii extraordinare in domeniul lor de specialitate si societatii. Premiantii acestui an reprezinta domeniile fizica, medicina si calculatoare si provin din centre universitare si de cercetare din Cluj, Bucuresti si Timisoara. Mai multe detalii se gasesc pe site-ul http://www.primariaclujnapoca.ro/Premiul-Tineri-Cercetatori-in-Stiinta-si-Inginerie.html